Psykologhjælp

Alle kan opleve perioder, hvor der er behov for at tale tingene igennem med en udefrakommende. Det kan være alt fra studiestress, karrieretvivl og utilsigtede hændelser til familieproblemer eller kærestesorger, og her kan det være en stor hjælp, at have nogen at tale med.

FADL tilbyder tilskud til psykologhjælp som medlemsfordel, hvor vi tilbyder at betale 50 pct. af de første tre gange. Det dækker både studierelaterede og ikke-studierelaterede emner og gælder uagtet hvor længe du har været medlem. Tilskud gives ikke til behandlinger påbegyndt inden den 10. maj 2021 og behandlingen skal foregå hos en uddannet psykolog.

For at benytte dig at tilbuddet skal du i første omgang selv betale ved psykologen, og derefter indsende bilag til FADL på mail: psykologKKF@fadl.dk. Tilskuddet kan kun ske én gang, dvs. man kan ikke benytte sig af tilbuddet flere gange.
Ønsker du mere information, så skriver du også blot til psykologKKF@fadl.dk.

Der er frit valg af psykolog. Man kan se en liste of psykologer i Danmark her.

Udover tilskud psykologhjælp henviser vi til de øvrige ordninger:

Udover psykologhjælp er det også muligt at tale med dine tillidsrepræsentanter, der udover at tale om arbejdsmarkeds- og overenskomstrettigheder også har erfaring med at tale med medlemmer om alle de andre ting. Ønsker du at gøre brug af tilbuddet eller blot mere information, så skriv en mail til tillid@fadl.dk.

Studenterrådgivningen er en landsdækkende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. De yder social, psykologisk og psykiatrisk rådgivning og behandling til studerende på videregående uddannelser. De tilbyder også individuelle samtaler, gruppe-forløb samt workshops. De fokuserer generelt på korte forløb (korttidsterapi) med maksimalt 5 sessioner. Læs mere på srg.dk.

Sind-København er en frivilligt drevet forening, som tilbyder gratis psykologhjælp til borgere i Københavns Kommune – særligt rettet mod psykisk sårbare, som allerede har været i kontakt med psykiatrien og/eller har en diagnose. Læs mere på https://sind.dk/find-sind/sind-hovedstaden/sind-koebenhavn.

Psykologisk Samtalecenter er en frivillig forening drevet af psykologer og psykologistuderende, som tilbyder gratis psykologhjælp til unge mellem 18-30 år. De tilbyder op til 8 samtaler og samarbejder med studenterrådet på KU. Læs mere på https://psykologisksamtalecenter.dk/.

Psykologisk Korttidsrådgivning er en frivillig organisation som tilbyder gratis psykologhjælp. Rådgivningen varetages af psykologer og psykologistuderende og tilbyder op til 5 samtaler. Læs mere på https://pkrnorrebro.dk/.