Psykologhjælp

Alle kan opleve perioder, hvor der er behov for at tale tingene igennem med en udefrakommende fagperson. Det kan være om alt fra studiestress, karrieretvivl og utilsigtede hændelser til familieproblemer eller kærestesorger. Her kan det være en stor hjælp, at have nogen at tale med.

FADL tilbyder som medlemsfordel tilskud til psykologhjælp. Vi betaler 50 pct. af de tre første konsultationer uafhængigt af, om du har brug for hjælp til studierelaterede eller ikke-studierelaterede emner. Tilskud gives kun til konsultationer, der er booket igennem FADL´s psykologordning med Psycare. Du kan herunder se, hvordan du gør.

For at booke en konsultation hos en psykolog i dit område, skal du skrive til info@psycare.dk eller ringe på 70 25 56 57. Du betaler selv ved psykologen, og derefter indsender du bilag til FADL på mail: psykolog@fadl.dk. Det er kun muligt at få hjælp til tre konsultationer, man kan ikke benytte tilbuddet flere gange. Har du spørgsmål eller andet, kan du kontakte os på psykolog@fadl.dk.

Udover tilskud psykologhjælp henviser vi til de øvrige ordninger:

Udover psykologhjælp er det også muligt at tale med dine tillidsrepræsentanter, der udover at tale om arbejdsmarkeds- og overenskomstrettigheder også har erfaring med at tale med medlemmer om alle de andre ting. Ønsker du at gøre brug af tilbuddet eller blot mere information, så skriv en mail til tillid@fadl.dk.

Studenterrådgivningen er en landsdækkende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. De yder social, psykologisk og psykiatrisk rådgivning og behandling til studerende på videregående uddannelser. De tilbyder også individuelle samtaler, gruppe-forløb samt workshops. De fokuserer generelt på korte forløb (korttidsterapi) med maksimalt 5 sessioner. Læs mere på srg.dk.

Sind-København er en frivilligt drevet forening, som tilbyder gratis psykologhjælp til borgere i Københavns Kommune – særligt rettet mod psykisk sårbare, som allerede har været i kontakt med psykiatrien og/eller har en diagnose. Læs mere på https://sind.dk/find-sind/sind-hovedstaden/sind-koebenhavn.

Psykologisk Samtalecenter er en frivillig forening drevet af psykologer og psykologistuderende, som tilbyder gratis psykologhjælp til unge mellem 18-30 år. De tilbyder op til 8 samtaler og samarbejder med studenterrådet på KU. Læs mere på https://psykologisksamtalecenter.dk/.

Psykologisk Korttidsrådgivning er en frivillig organisation som tilbyder gratis psykologhjælp. Rådgivningen varetages af psykologer og psykologistuderende og tilbyder op til 5 samtaler. Læs mere på https://pkrnorrebro.dk/.