Gratis A-kasse

Som medlem af FADL anbefaler vi dig medlemskab af Akademikernes A-kasse.

Du kan som studerende få gratis medlemskab, hvis du:

  • Er under 30 år
  • Har en maksimal indtægt på 231.864 kr. om året inkl. SU

Fordelen ved at melde sig ind allerede som studerende er, at du undgår karensperioden i dagpengesystemet, som betyder at du ikke får dagpenge den første måned som nyuddannet kandidat et indtægtstab på 13.815 kr. (2021).

Du skal dog være opmærksom på, at man maximalt kan være gratis medlem i 5 år. Derfor bør du ikke melde dig ind på 1. semester.

Bachelorstuderende

Når du bliver bach.med, betragter A-kassen dig som nyuddannet. Det betyder, at du kan melde dig ind i en A-kasse senest 14 dage efter afsluttet bacheloreksamen, selvom du har planer om at læse videre til kandidat. Formålet med medlemskabet er, at du derved er sikret ret til dagpenge uden karensperiode hvis du stopper eller i holder pause undervejs i dit kandidatstudium.

Kandidatstuderende

Hvis du vil undgå karensperioden, skal du melde dig ind i en A-kasse senest et år før, du afslutter din uddannelse. Du skal i første omgang melde dig ind som studerende.

Hvis du som nyuddannet ikke er medlem af en A-kasse, skal du senest 14 dage efter endt kandidateksamen melde dig ind i en som nyuddannet, ellers kan du ikke få dagpenge som nyuddannet. Dvs. du skal have fuldtidsarbejde i et helt år for at kunne få dagpenge hvis 14-dages fristen overskrides.

A-kasse

FADL er i kontakt med:

Akademikernes A-kasse (Hovedkontor)
Vester Farimagsgade 13
1606 København V
Tlf: 3395 0395
Online indmelding: https://aka.dk/medlemskab/faglige-organisationer/laeger/

Akademikernes A-kasse har desuden 7 andre lokationer i Aarhus, Odense, Aalborg, Roskilde, Vejle, Herning og Esbjerg.

Husk at tjekke reglerne på A-kassens hjemmeside.

Det er en god ide, inden endt studie, at sætte sig ind i reglerne på A-kassens hjemmeside. Du skal huske at undersøge hvordan man skal forholde sig ved endt uddannelse, og hvilke tidsgrænser man skal overholde.

For eksempel:

  • Som studentermedlem skal man stadig melde sig ind som nyuddannet senest 14 dage efter endt studie.
  • Har man studenterarbejde og ønsker at stoppe, skal man for at undgå 3 ugers karantæne opsige og fratræde inden man melder sig som nyuddannet.

Yderligere spørgsmål.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig hos FADLs faglige sagsbehandler, ved at bruge kontaktformularen på mitFADL.