FADL Talks
FADL tilbyder nu en serie af oplæg, som vi vil udbyde nationalt for at sætte fokus på de forskellige muligheder, der byder sig postgraduat.
Mød en læge: PhD-studerende Casper Falster
Har du overvejet et forskningsprojekt, når du engang er færdig på studiet eller er du stadig lidt i tvivl om hvad en ph.d. egentlig indebærer? Skal man allerede nu som studerende skal tage stilling til om det er noget man vil senere?
Læge og PhD-studerende Casper Falster fra Lungemedicinsk Forskningsenhed – ODIN, Odense Universitetshospital vil fortælle om hverdagen som læge og PhD-studerende og alt hvad dette indebærer. Flere vil kunne genkende Casper, da han udover at være en stor kanon inden for ultralydsdiagnostik, også rapper om en dag som lungemediciner og i kampen om thorax.
Klinikophold i Grønland v. dr. Med. Bjarke Smith
Overvejer du at tage et smut forbi Grønland og kunne du samtidig også tænke dig at få et fagligt udbytte? Så kom og hør om, hvordan det er at være i klinik i Grønland, som stud.med, når en tidligere udsendt fortæller om sin tur og giver gode tips og tricks. IMCC Grønland kommer også forbi kort og fortæller om hvor man kan søge mere viden, vigtige datoer m.m.
Nanomedicin v. prof. Jørgen Kjems
Kom og hør om nanomedicin – brugen af nanoteknologi i et sundhedsvidenskabeligtperspektiv.
Nanomedicin er et felt i vækst, som vi allerede nu gør brug af, men hvad er det egentligt? Vil nanomedicin revolutionere den medicinske behandling, så vi i fremtiden kan behandle patienter, som de gør i Sci-fi/Marvel film (tænk Star Trek, Black Panther og Iron Man 3). Ved oplægget vil Prof. Jørgen Kjems, AU, fortælle om, hvor vi i dag allerede bruger nanomedicin i klinikken samt hvad der vil være muligt i fremtiden. Derudover, vil man blive introduceret til nogle af de forskningsprojekter, som han selv har kørende i øjeblikket.
Prof. Jørgen Kjems er centerleder for Centre for Cellular Signal Patterns (CellPat) og arbejder på Interdisciplinary Nanoscience Centre (iNANO) under Department of Molecular Biology and Genetics ved Aarhus Universitet.
Kunstig intelligens v. Peter Børker Nielsen og Post doc, MD, PhD Benjamin Schnack Rasmussen
Denne aften, vil vi sætte fokus på, hvad AI er, hvad det kan bruges til i sundhedssektoren og hvilken fremtid der ligger heri. Spørgsmål som “Kommer AI til at gøre os alle arbejdsløse?” vil blive besvaret, så hvis du er nervøs for om vi i fremtiden kan forvente en udrulning af en pendant til SkyNet, så kom og få svar på alle dine spørgsmål. Ved oplægget, vil Peter Børker Nielsen fortælle om, hvordan OUH og SDU satser stort på AI og Benjamin Schnack Rasmussen vil fortælle om nogle af de forskningsprojekter, som kører i øjeblikket.
Peter Børker Nielsen er centerleder for Centre for Clinical Artificial Intelligence (CAI-X), som ligger under Klinisk Udvikling – Innovation & MTV på OUH og som er blevet til i et samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital (OUH). Benjamin Schnack Rasmussen er postdoc og radiolog ved OUH og forsker i bl.a. brugen af AI til diagnosticering.