SKARP KRITIK AF OUH

D. 13. februar 2023 bragte TV2 Fyn en historie om, at lægestuderende bliver ansat på den forkerte overenskomst på OUH. Hvad, der gør historien helt utrolig, er, at de bliver fyret, når de siger, at de vil have løst problemet.

I den forbindelse blev bl.a. Emma Kanchana Bengtsson, der er formand for Odense Kredsforening, og som læser medicin på 12. semester på Syddansk Universitet, og Katrine Jakobsen, der er næstformand for Odense Kredsforening, og som går på 4. semester på samme studie, interviewet – for hvad mener FADL og de lægestuderende selv om problemet?

FADL har alene i 2022 ført over 30 sager mod Region Syddanmark. Langt de fleste af sagerne handler netop om, at de lægestuderende bliver ansat på forkerte overenskomster.

“Vi bliver placeret på andre overenskomster, hvor vi får mindre i løn end på vores egen overenskomst,” forklarer Emma. “De anerkender, at vi er blevet placeret på den forkerte overenskomst til at starte med, og så bliver det pænt formuleret, at vi er fyret,” supplerer Katrine.

FADL har været på sagen i længere tid, og efter et møde mellem ledelsen på OUH, Emma og Katrine samt Nicolai (i.e. sekretariatsleder for FADL Odense) og Klaus (i.e. jurist for FADL’s Hovedforening) fortsætter dialogen og kampen, men de lægestuderende på plast. kir. kommer nu på lægevikaroverenskomsten, hvilket er en politisk og faglig sejr, der giver et pænt lønløft.

“Når man har været lønnet efter en forkert overenskomst, skal lønnen selvfølgelig rettes – også tilbagevirkende! Derfor kræver vi selvfølgelig en efterregulering til vores medlemmer,” skriver Emma m.fl. på FADL Odenses Facebook.

Du kan læse hele artiklen her.