Kære nye studerende,

På vegne af FADL ønsker vi jer et varmt velkommen til medicinstudiet og vores forening!

Det er med stor glæde, at vi byder jer velkommen til vores fællesskab, hvor I vil finde støtte, sparring og utallige muligheder for at udforske jeres passion for medicinstudiet og alt det, der hører til.

Starten af et nyt semester er altid en spændende og udfordrende tid, der er fyldt med forventninger, nye indtryk og nye bekendtskaber. Vi forstår, hvor overvældende det kan være at træde ind i en ny verden af medicin og videnskab, men vi vil gerne forsikre jer om, at I ikke er alene, og at det nok skal gå godt. Sammen udgør vi et fællesskab af studerende, der er her for at hjælpe og inspirere hinanden på vores fælles rejse.

Vores forening er dedikeret til at skabe en berigende og tryg studieoplevelse for alle vores medlemmer og medstuderende. Vi arrangerer en lang række aktiviteter – herunder sociale og faglige arrangementer – der giver jer mulighed for at fordybe jer i jeres studier, opbygge sunde og stærke relationer samt deltage aktivt i det medicinske fællesskab.

En af FADL’s kerneopgaver er at forsvare og forbedre de reguleringer og aftaler, der styrer arbejdsmarkedet. Dette år er et såkaldt overenskomstår, hvor vi med fuld tillid kan forsikre jer om, at FADL vil agere med en høj grad af aktivitet og synlighed i vores mission om at sikre jer de bedste studiejobs. Uanset om målet er at optimere arbejdsvilkårene eller rette op på eventuelle uretfærdigheder, skal I vide, at FADL er jeres dedikerede fagforening, hvorfor vi vil opfordre jer til at tage kontakt til os, hvis der er noget, som vi kan hjælpe jer med.

FADL er altså jeres fagforening, hvis I som lægestuderende skal ud på arbejdsmarkedet som sygeplejevikar, universitetsansat, lægevikar eller lignende. Vi står for at forhandle jeres løn og rettigheder samt for at hjælpe jer, hvis I har juridiske problemer i relation til jeres arbejdsplads.

Som de nye ansigter på campus er I nu en vigtig del af vores hverdag. Vi ser frem til at lære jer bedre at kende, og vi opfordrer jer til at deltage i vores forskellige aktiviteter og forsamlinger, stille spørgsmål og engagere jer i diskussionerne på og uden for campus.

Sammen kan vi opnå store ting og arbejde for at forme fremtidens sundhedssystem og sikre de bedste vilkår for alle landets lægestuderende.

Vi ønsker jer alle et fantastisk semester fyldt med læring, personlig og faglig udvikling samt uforglemmelige oplevelser. Hvis I nogensinde har brug for støtte, hjælp, råd eller bare en god samtale, er FADL her for jer!

Velkommen til vores fællesskab – og held og lykke med jeres studier. Vi glæder os til at møde jer alle sammen.

Med venlig hilsen,
Magnus, forperson for FADL, og Sara, næstforperson for FADL