Vidste du, at FADL’s mentorordning er blevet udvidet, og at vi søger mentees?
I fremtiden kommer vores mentorordning til at være todelt, så mentorer både kan agere semestermentor og akutmentor.

Semestermentor
Som semestermentor vil du blive tildelt én eller flere mentees, som du vil skulle snakke og sparre med i løbet af et semester. Tilknytningen er derfor relativt fast; der afholdes typisk 3-4 mentor-mentee-møder i løbet af et semester, og møderne varer generelt 1-1,5 time pr. gang.

Akutmentor
Som semestermentee vil du blive tildelt en mentor, der er medicinstuderende, og som er længere henne i uddannelsen end dig selv. Vedkommende har til opgave at snakke og sparre med dig om alt fra sociale, faglige eller professionelle udfordringer til studieteknik, studiekompetencer eller studietrivsel i det hele taget. Det er faktisk helt op til dig som mentee, hvad du bruger din mentor til.

Hvorfor blive mentor eller mentee?
Det kan være en god idé at have en mentor til inspiration og rådgivning, mens man går på studiet. Både hvis der er noget, som man er i tvivl om, eller hvis man ønsker at styrke sine muligheder for at have det og klare sig godt på det nuværende eller kommende semester. Hverdagen som studerende kan nemlig være hektisk og overvældende – men den kan også være hastig og lærerig!

FADL har derfor en mentorordning, hvor bachelor- og kandidatstuderende kan få en mentor. En mentor er en person, der er uddannet og oplært af FADL til at vejlede studerende, der kunne tænke sig at blive klædt bedre på til deres studie. Fx kan man få en forskningsårsstuderende som mentor, ligesom man kan få en studerende, der har været i praktik eller på udlandsophold, som mentor, hvis man går og leger med tanken om at prøve noget lignende af undervejs på uddannelsen.

Skriv til os, hvis du vil tilmelde dig eller høre mere om ordningen (se venligst nedenstående kontaktoplysninger). Oplys dit navn, semester og telefonnummer samt din motivation for at være mentor eller mentee i mailen, og så hører du fra os.

Vi uddanner vores nye mentorer i starten af oktober, hvorefter vi påbegynder semesterforløbene for det kommende semester. Der er tilmeldingsfrist d. 29. september.

Kontakt
Hvis du hører til Københavns kreds, skal du skrive til os på mentorkbh@fadl.dk, og hvis du hører til Odenses kreds, skal du skrive til os på mentorokf@fadl.dk. Hvis du hører til Aarhus’ kreds, skal du skrive til os på mentormedicin@gmail.com, og hvis du hører til Aalborgs kreds, skal du skrive til os på mentoraal@fadl.dk.