Opdatering på DLVV-sagen: lovning på arbejde i 2017

Kære lægestuderende og vagttager i Danske Lægestuderendes Vagtbureau Vest (DLVV)

Som mange af jer sikkert ved, opsagde Region Nord, Syd og Midt i december den driftsoverenskomst, vi havde med dem omkring DLVV med virkning fra 2017. Vi indgik i første omgang i dialog med de regionale embedsmænd og samtlige regionspolitikerei håb om at bevare det vagtbureau for lægestuderende, der har eksisteret i over 50 år. Beslutningen står desværre ikke til at omstøde, og i FADL tænker vi derfor fremad og arbejder på, at vi nu får den bedst mulige løsning for de lægestuderende i Aarhus, Odense og Aalborg.

Fortsat arbejde i 2017

Det første produkt af FADLs interessevaretagelse for de lægestuderende er forsikringer fra alle tre regioner om, at der fortsat vil være arbejde at få for de lægestuderende fra 2017. Men faktum er stadigvæk, at de tre regioner fremover selv vil stå for formidlingen af SPV- og VT-vagter. Hvordan det helt præcist kommer til at foregå, er ikke fuldkommen klarlagt endnu, men vi følger udmeldingerne og har bl.a. haft besøg af Vikar Region Midt til workshop med henblik på blandt andet vidensdeling om lægestuderendes kompetencer.

SPV-kursister er centrale for fremtidens arbejdsmarked

SPV-uddannelsen er fortsat relevant og fuldt gyldigt til at få vagter i de nye formidlingsstrukturer, regionerne opretter. Det er vigtigt, at der står en stærk arbejdsstyrke klar i 2017, når regionerne selv overtager formidlingen af vagter, og derfor opfordrer vi alle interesserede til at tage et SPV-kursus i efteråret. Din overenskomst har sikret dig ret til et SPV-kursus, og der vil fortsat være arbejde at få i 2017!

Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte dit lokale repræsentantskab eller finde os på de dage, vi står på universiteterne. Det er en kompliceret og vigtig sag.

Vi følger op på dette brev, så snart vi ved mere om fremtidsløsningerne for uddannelse og vagtformidling i de tre regioner.

 

Med venlig hilsen

Sandra Langsted, Kredsformand Aarhus

Kim Frost Lauritsen, Kredsformand Odense

Nicolai Kjærgaard, Lokalformand Aalborg