FADL hjalp med tilbagebetaling af fremleje-depositum

En privat udlejer nægtede at betale et depositum på 8.000 kr. tilbage, på trods af at dette var i strid med lejekontrakten. FADL sikrede, at medlemmet fik sine penge.

En hel del studerende løber desværre ind i problemer med at finde bolig, når de starter deres studie i en universitetsby. Det betyder, at de ofte må tage til takke med små værelser til alt for høje priser. Tilmed oplever FADL en del sager, hvor den studerende ikke får sit depositum retur ved fraflytning.

En sådan sag har FADL netop løst for FADL-medlemmet Peter. Han boede til leje i et fremlejet værelse på ca. 9 kvm. for godt 4.000 kr. pr. måned. Ved fraflytningen nægtede udlejeren at betale depositummet på godt 8.000 kr. tilbage til Peter. Udlejerens begrundelse var, at Peter havde lavet en ridse i gulvet og skadet tapet og væg ved at hænge en persienne foran vinduet.

 

FADL på sagen

FADL gik ind i sagen og henviste til, at lejekontrakten angav at Peter højst skulle betale 500 kr. for maling og oppudsning af vægge ved fraflytning. Derudover gjorde vi opmærksom på, at den mindre ridse i det ubehandlede trægulv var kommet af sædvanlig brug af det lejede.

FADL orienterede samtidig udlejeren om, at vi – sammen med medlemmet – ville forfølge sagen retligt, hvis ikke Peter fik sit depositum retur inden ugens udgang.

Dagen efter havde Peter modtaget depositummet fra udlejeren.

Læs flere FADL på sagen her.