Demonstration mod nedskæringer på uddannelserne

På torsdag d. 29. oktober kl. 16 på Rådhuspladsen i København OG på Rådhuspladsen i Aarhus afholder Uddannelsesalliancen en stor demonstration imod nedskæringer på landets uddannelser.

Uddannelsesalliancen er en sammenslutning af mange organisationer bl.a. Danske Studerendes Fællesråd. Uddannelsesalliancen kæmper for tre mål:

  • Stop milliardnedskæringer på uddannelse
  • Hæv kvaliteten
  • Invester i fremtiden

Venstre har foreslået at skære 8,7 mia. på vores uddannelser og på forskning.

Milliardnedskæringerne vil betyde store kvalitetsforringelser i hele uddannelsessystemet, institutionslukninger, fyringsrunder blandt undervisere samt forringelser af den danske grundforskning. Politikerne burde have højere ambitioner for kvaliteten af de danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Det er nemlig ikke gennem besparelser på uddannelse, vi bygger et stærkt og bæredygtigt samfund i fremtiden. Det er tværtimod ved at sikre et højt uddannelsesniveau for alle, uanset uddannelsesretning. At skabe et uddannelsessystem, hvor kvaliteten er i højsædet, kan godt lade sig gøre. Det handler ikke om, hvorvidt der er råd, men om hvorvidt politikerne vil prioritere midlerne til at skabe kvalitetsuddannelser eller ej.

FADL støtter uddannelsesalliancens initiativer og opfordrer alle til at deltage!